STUCSTONE

Het lijkt baksteen, maar is het niet
Stucstone is een gestukadoorde imitatie van metselwerk, met een dikte van slechts een halve centimeter. Het effect is ‘net echt’.

StucStone is sneller en goedkoper dan een afwerking met steenstrips of echt metselwerk. Volgens leverancier Koster Benelux BV te Voorthuizen is StucStone zeer duurzaam. Het is op het eerste gezicht niet te onderscheiden van een echte gemetselde wand. Het materiaal voelt ook aan als baksteen.

De uitvoering is eenvoudig, maar het werk moet wel door geschoolde vakmensen worden gedaan.


StucStone toepassen


Elke steenachtige ondergrond is geschikt voor het aanbrengen van de gestukadoorde baksteen. De te behandelen wand wordt eerst gereinigd en voorzien van een hechtlaag. Daarop komt een laag van circa 0,5 centimeter in de juiste kleur. Met een soort kam snijdt men voegen in deze laag. Ter plaatse van de voegen wordt het materiaal verwijderd en na minimaal 3 uur vervangen door een zandcement mengsel of kant-en-klare voegmortel.

StucStone is een mortel dat bestaat uit kunsthars, fijn zand, grind en kleurstof. Er zit geen water in het mengsel. De steenachtige ondergrond wordt met dezelfde kunsthars als in de mortel voorbehandeld. Dat leidt tot een goede hechting. De imitatie baksteen kan elke gewenste kleur en structuur krijgen. De wand hoeft niet recht te zijn. Rondingen en bogen zijn zeer goed mogelijk. StucStone is ook geschikt voor toepassing in het interieur, in plaats van steenstrips..


Offerte aanvragen .