Zandcement vloeren

Een zandcement dekvloer is de basis van de woning. Dit onderdeel is niet te missen. Wat is een zandcement dekvloer? Dit is een overgangslaag waarop iedere vloerbedekking naar keuze kan worden aangebracht. Denk hierbij aan tegels, hout of tapijt. Bovendien is het mogelijk om uw vloerverwarming in de dekvloer aan te brengen.
Na het leggen is na 24 uur een zandcement dekvloer beloopbaar. Echter, de vloer is dan nog wel te vochtig om een afwerkvloer te kunnen monteren. Ongeveer 1 centimeter per week droogt de zandcement dekvloer. De droogtijd kan worden gehalveerd door een verharder toe te voegen aan de mortel. Indien de zandcement dekvloer over een vloerverwarming gelegd wordt, kan een kunststofvezel worden toegevoegd. Overigens voorkomen deze kunststofvezels ook krimpscheuren.

Ook is een verdere afwerking van de zandcement dekvloer voor specialistische toepassing mogelijk. Met behulp van een vlindermachine kan de vloer worden verdicht, geschuurd, gevlakt en superglad worden afgewerkt. Bovendien kan een slijtvaste laag worden aangebracht dankzij een cementpapje. Dit voorkomt het ruig lopen van de vloer.

Meer informatie en contact

Wilt u uw zandcement dekvloer door ons laten leggen, vraag dan een offerte of bel ons direct. Wilt u meer informatie over onze werkzaamheden, neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.


Zwevende dekvloer


Bij een zwevende dekvloer wordt er gebruik gemaakt van een zogenaamd massa-veer systeem. Dit betekent dat er gewoon gebruik wordt gemaakt van een extra laag die bestaat uit isolerend materiaal. De functie van deze extra laag is van zwaar belang, namelijk: ze zorgt er voor dat trillingen zoveel mogelijk worden geabsorbeerd. Wanneer een zwevende dekvloer wordt geplaatst, wordt er steevast rekening mee gehouden dat deze vloer los komt te liggen van de wanden en de verticale leidingen. Mocht dit niet geval zijn, dan zouden de trillingen die worden opgewekt worden doorgegeven aan de wanden en de leidingen waardoor een bepaalde hoeveelheid geluidsoverlast zou kunnen ontstaan.

ZWEVENDE DEKVLOER HET VAAKST TOEGEPAST

Vaak wordt er bij het plaatsen van vloerverwarming gebruik gemaakt van een zwevende dekvloer!


Offerte aanvragen .